Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 23 ianuarie 2012

Bors cu taitei

Ingrediente bors cu taitei:

- 500 g carne de gaina (aripi,spate,gat)
- o ceapa
- un morcov
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o telina
- 4 linguri de faina
- un ou
- 500 ml bors
- 2 linguri de smantana
- o legatura de patrunjel
- o legatura de leustean
- sare
- piper

Mod de preparare pentru bors cu taitei:



    Carnea se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga ceapa si zarzavatul, taiate in sferturi. Intre timp, se amesteca faina, dizolvata in putina apa, cu un ou si un praf de sare. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire, care se taie in fasii. Se pun  sa fiarba taieteii abia dupa ce s-a fiert carnea. Borsul se fierbe separat, se spumeaza si se toarna in oala, potrivind de sare si piper. Dupa ce da in clocot, se drege cu smantana batuta cu oul ramas. Cand se ia borsul cu taitei de pe foc, se adauga verdeata tocata.


Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu