Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 30 mai 2012

Somon marinat cu crema de hrean

Ingrediente folosite pentru somon marinat cu crema de hrean:

- 1 file de somon(circa 900g)
- 1 legatura  mare de  marar
- 500 g salata asortata
- ulei de masline

Pentru marinata:

- 250 g sare de mare
- 375 g de zahar brun
- 4 stelute de anason
- 1 lingurita seminte de coriandru
- coaja rasa de la 3 portocale
- coaja rasa de la o lamaie verde
- coaja rasa de la o lamaie


Pentru marinata iti trebuie:

- 100 ml smantana lichida nefermentata
- 100 ml smantana fermentata
- 50 g hrean proaspat sau 85 g hrean din conserva
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
- piper

Somonul marinat cu crema de hrean se prepara astfel:


   Pui toate ingredientele pentru marinata in robotul de bucatarie si amesteci pana cand condimentele sunt complet macinate. Inlaturi pielea si oasele de la fileul de somon si-l uniformizezi. Asezi fileul intr-o tava de marimea lui  si torni 1/3 din amestecul de condimente, il intorci si pui si restul de condimente, il acoperi cu o folie, peste care pui o greutate sa se preseze si il lasi la frigider doua ore. Speli condimentele de pe file sub jet de apa rece, il usuci cu servetele de hartie si presari mararul tocat marunt, presandu-l bine cu degetele pentru a intra putin in carne. Daca il servesti ca portii individuale, tai fileul felii subtiri. Pentru crema de hrean, bati cele doua tipuri de smantana cu telul, adaugi hreanul ras, zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust, si bati pana cand amestecul se ingroasa. Separat, asezonezi salata asortata cu ulei de masline, dupa gust. Asezi in mijlocul fiecarei farfurii o gramajoara de salata, feliile de somon le asezi in jurul salatei asemenea unei petale de flori. Asezi crema de hrean in mijlocul fiecarei funde de somon si servesti.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu