Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 9 noiembrie 2012

Ardei gras in saramura

Ingrediente necesare pentru ardei gras in saramura:


Pentru un borcan de 5 kg:

- 5 kg ardei gras
- 5 linguri de sare
- un praf de salicilat

Ardeii grasii in saramura se prepara astfel:


   Ardeii, alesi dintre cei mari, rotunzi si sanatosi, se spala, apoi se cresteaza in jurul cotorului, care se scoate. Se curata cu grija toate semintele, apoi se presara putina sare in fiecare ardei. Se lasa ardeii pana a doua zi, intr-un vas incapator. Dupa aceea, se pun in borcan, cu tot cu zeama lasata, apoi se preseaza cu o bucata de lemn, pana ce zeama ajunge sa acopere ardeii, se mai adauga putina apa sarata. Se leaga borcanul cu ardeiul gras in saramura, si se pune la pastrare intr-un loc cat mai racoros.





Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu