Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 13 noiembrie 2012

Ghiveci calugaresc

Pentru ghiveci calugaresc iti trebuie:


- 200 g mazare
- 400 g cartofi
- 200 g fasole verde
- 1 conopida mica
- 100 g bame
- 2 ardei grasi
- 1 telina
- 2 morcovi
- 300 g ceapa
- 3 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- patrunjel verde
- marar


   Ghiveciul calugaresc se pregateste asa:


    Oparesti bamele in apa cu otet. Fasolea, cartofii, conopida si mazarea le speli si le pui la fiert. Cureti morcovii, telina, ardeii, le speli si le tai bucatele mici, apoi le pui la fiert intr-o oala cu putina sare. Ceapa o cureti, o speli o tai julien si o calesti in putin ulei. Dupa ce capata o culoare aurie adaugi toate legumele fierte, 500 ml apa si lasi la foc potrivit. Cand este aproape gata, adaugi pasta de tomate. Mai fierbi inca 15 minute, dupa care dai ghiveciul calugaresc putin la cuptor pentru a prinde o crusta frumoasa.



Recomandari:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu