Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 14 ianuarie 2013

Terina cu ciocolata alba

Ingrediente necesare pentru terina cu ciocolata alba:


- 225 g ciocolata alba
- 300 ml frisca lichida sau smantana
- 225 branza grasa de vaci bine scursa
- 2 linguri coaja rasa de portocala
- 125 g zahar fin
- 350 g capsuni, zmeura, mure
- 1 lingura coniac
- frunze de menta pentru decor


Terina cu ciocolata alba se prepara astfel:



   Ungi cu putin ulei o forma de chec si o tapetezi cu folie. Rupi ciocolata bucati, o topesti la bain-marie, iei vasul de pe foc, amesteci bine si lasi ciocolata se sa raceasca. Freci branza pana devine cremoasa, adaugi coaja rasa de portocala, 50 g de zahar si amesteci bine. Adaugi frisca batuta, ciocolata topita si racita si omogenizezi. Cu o lingura, pui  compozitia in forma de chec, nivelezi si o introduci la congelator cel putin patru ore. Amesteci, intr-o cratita, fructele cu zaharul ramas si le pui pe foc mic pana se topeste zaharul, apoi adaugi coniacul. Servesti terina cu ciocolata alba taiata felii, alaturi de fructele cu coniac si decorate cu frunze de menta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu