Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 11 februarie 2013

Compot de piersici cu indrusaim

Ingrediente necesare pentru compot de piersici cu indrusaim:


- 5 kg piersici
- 600 g zahar
- frunzulite de indrusaim

Mod de preparare pentru compot de piersici cu indrusaim:


           Speli bine borcane de 800 ml. Le asezi pe o tava si le introduci in cuptorul cald, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca, in acest fel sterilizandu-le. Fierbi 3 litri apa si o racesti. Alegi piersici mari, sanatoase, dar mai tari, care sa nu se zdrobeasca la fiert. Le speli si le tai in jumatati, indepartandu-le in acelasi timp samburii. Asezi in borcane piersicile, fara a le presa, astfel incat sa incapa cat mai multe, dar sa ocupe numai 2/3 din volumul borcanului. In fiecare borcan pui cate o frunzulita de indrusaim si 3-4 linguri zahar. Torni apa fiarta si racita, lasand un spatiu gol de 2-3 cm pana la gura borcanului. Capsezi borcanele si verifici prin rasturnare daca s-au inchis etans. Le asezi intr-un vas mare, inalt, captusit cu prosoape, cu ziare printre ele. Torni apa pana la nivelul lichidului din borcane si sterilizezi compotul timp de 20 de minute, cronometrand de la primul clocot al apei din vas. Lasi borcanele sa se raceasca pana a doua zi, in vasul in care au fiert, apoi le depozitezi in camara.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu