Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 11 februarie 2013

Inghetata cu rom

Ingrediente necesare pentru inghetata cu rom:


- 500 ml frisca lichida sau 500 g smantana
- 150 g zahar pudra
- 1 pliculet ceai negru
- 5 galbenusuri
- 50 ml rom

Inghetata cu rom se prepara asa:


         Prepari o infuzie din ceai si 100 ml apa fierbinte. Dupa 1 minut scoti pliculetul din apa si lasi ceaiul la racit. Freci galbenusurile cu zaharul si ceaiul si le pui la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa. Stingi focul si adaugi romul. Bati frisca si o amesteci cu crema racita, apoi torni compozitia intr-o cutie de plastic si o dai la congelator pentru 3 ore, timp in care o scoti si o amesteci de cel putin 2 ori. O servesti decorata cu fructe si napolitane sau tigarete cu crema de ciocolata.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu