Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 17 februarie 2013

Inimioare roz

Ingrediente necesare pentru inimioare roz:


Pentru blat ai nevoie:

- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 75 g zahar
- 1 galbenus
- 1 ou
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g unt
- 150 g migdale macinate  

Pentru glazura ai nevoie:

- 150 g zahar pudra
- 1 albus
- 3 picaturi esenta de rom   
- 2-3 picaturi colorant alimentar rosu


Mod de preparare pentru inimioare roz:


             Pe o planseta, amesteci faina cu praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Adaugi oul, galbenusul, untul rece taiat bucati si migdalele macinate. Framanti aluatul rapid, cu mainile, il modelezi in forma de bila, il infasori in folie de plastic si-l dai la frigider 30 de minute. Pe  planseta presarata cu faina intinzi o foaie subtire din aluat si decupezi cu o forma speciala inimioare. Le asezi intr-o tava cu hartie de copt si le introduci in cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Procedezi la fel si cu aluatul ramas. Amesteci zaharul pudra cu albusul pana obtii o glazura groasa, dar fluida. Opresti doua linguri din aceasta compozitie, iar la restul adaugi esenta de rom si colorant cat sa obtii o glazura roz, cu care glazurezi inimioarele. Spritezi deasupra glazura alba si intinzi cu o scobitoare. Le lasi sa se usuce si le pastrezi la rece.














Recomandari:

Reteta  Guguluf cu mac
Reteta  Briose aromate 
Reteta  Chec glazurat 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu