Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 14 februarie 2013

Limoncello

Ingrediente necesare pentru limoncello:


- 10 lamai
- 1,750 l votca
- 900 g zahar
- 10 cuisoare
- 1 bucatica baton de scortisoara


Mod de preparare pentru limoncello:



         Speli lamaile, le stergi si le dai pe razatoare mica, fara sa razi si partea alba. Storci sucul de lamaie, il strecori, il torni intr-o sticla si-o dai la congelator. Pui coaja de lamaie intr-o sita foarte fina si-o speli sub jet de apa rece, sa iasa amareala. Scurgi bine, o amesteci cu 100 g zahar si-o pui intr-o damigeana de sticla de patru litri. Torni alcoolul, agiti bine, sa se omogenizeze, si lasi opt zile la fermentat. Pui intr-un vas zeama de lamaie (scoasa din congelator si dezghetata), 800 g zahar, cuisoarele si scortisoara. Fierbi la foc mic pana se leaga siropul. Cand se umfla spuma, iei vasul de pe foc, o aduni si pui din nou vasul pe foc. Asa procedezi pana cand siropul este legat. Lasi sa se raceasca, il strecori si-l torni in damigeana, peste coaja de lamaie. Agiti damigeana, sa se omogenizeze. Se pastreaza in sticle inchise ermetic.














Recomandari:


             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu