Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 25 februarie 2013

Medalioane de porc cu umplutura de spanac

Ingrediente necesare pentru medalioane de porc cu umplutura de spanac:


- 2 fileuri de porc ( de 350-400 g fiecare)
- 25 g unt
- 2 linguri de ulei de masline
- sare
- piper negru
- 1 catel de usturoi presat

Pentru umplutura ai nevoie:

- 1 ceapa taiata marunt
- 40 g unt
- o punga mica (de 150 g) de spanac decongelat
- 175 g carne de porc tocata
- putin patrunjel verde tocat marunt
- 1 ou batut
- sare
- piper negru
- 1 crenguta cimbru verde (sau o priza de cimbru uscat)
- 1 priza de nucsoara
- 1 priza de piper


Fileurile le pregatesti asa:

             Tai capetele fileurilor obtinandu-se astfel 2 suluri lungi de 23-24 cm (capetele le toci ulterior pentru umplutura). Crestezi fileurile pe mijloc, pe toata lungimea, taietura ajungand pana la 1/4 din diametru, le deschizi si le bati, pana ce suprafata lor se dubleaza. La sfarsit bati bine si  marginile, ca sa fie cat mai plate.

Umplutura o pregatesti asa:

              Calesti ceapa in jumatate din ulei, pana ce devine sticloasa, apoi o scoti din tigaie, adaugi uleiul ramas si calesti spanacul. Amesteci carnea tocata (inclusiv capetele fileurilor), ceapa, spanacul, patrunjelul tocat, oul, sarea, cimbrul si piperul. Sarezi si piperezi fileurile si le acoperi cu un strat de umplutura. Le rulezi si apesi ca sa se lipeasca bine capetele. Le legi cu sfoara subtire si le mai dai un praf de sare si piper pe dinafara. Incingi bine cuptorul. Pui untul la incins in tigaie, prajesti usturoiul si, cand s-a rumenit, scoti usturoiul din tigaie si in locul lui pui fileurile rulate si le prajesti pe toate partile. Acoperi tigaia, o dai la cuptor si lasi carnea sa se fragezeasca timp de 45 de minute, stropind-o din cand in cand cu sos. Iei capacul si mai lasi 15 minute sa se rumeneasca bine. La final, indepartezi sfoara si tai fileurile in 12 felii.











Recomandari:



             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu