Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 6 februarie 2013

Pizza cu coppa si masline verzi

Ingrediente necesare pentru pizza cu coppa si masline verzi:


Pentru blat ai nevoie:

- 600 g faina
- 30 g drojdie de bere
- 50 ml ulei
- 20 g zahar
- 15 g sare

Pentru sos ai nevoie:

- 500 g rosii in bulion
- 10 g zahar
- 2 g oregano
- 2 g busuioc
- 30 ml ulei de masline
- 5 g sare

Pentru umplutura ai nevoie:

- 200 g coppa
- 400 g mozzarella
- 100 g morcovi
- 100 g telina
- 100 g masline verzi umplute cu gogosari
- 20 ml ulei de masline
- 2 g piper


Mod de preparare pentru pizza cu coppa si masline verzi:



            Drojdia o dospesti cu zaharul si 100 ml apa calda. Apoi  amesteci cu faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda si lasi la crescut. Mozzarella o razi fin, morcovul si telina le tai julien. Rosiile din bulion le pui intr-un vas, le condimentezi cu sare si piper, adaugi zaharul, oregano si busuiocul, in final uleiul de masline si le maruntesti cu blenderul pana devin piure. Din 250 g de aluat formezi o chifla pe care o intinzi pe planseta pana obtii o foaie groasa de 6-7 mm, apoi o pui intr-o tava unsa cu ulei. Peste blat intinzi sosul de rosii, presari mozzarella, apoi morcovul si telina rase. Stropesti cu ulei, condimentezi cu piper si introduci in cuptorul incins la 280 de grade C pentru 5-6 minute. Pizza o scoti din cuptor, deasupra asezi in forma de stea feliile de coppa rulate, intre ele pui maslinele taiate in doua pe lung si mai introduci la cuptor pentru inca 2 minute.


Recomandari:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu