Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 16 februarie 2013

Prajitura marmota

Ingrediente necesare pentru prajitura marmota:


Pentru blat ai nevoie:

- 300 g biscuiti fragezi
- 3-4 linguri crema de ciocolata
- 200 g unt topit
- 1 esenta de rom
- 250 g visine fara samburi ( din compot sau proaspete)

Pentru crema ai nevoie:

- 2 cutii branza proaspata cu smantana
- 5 linguri zahar pudra
- 1 esenta de lamaie
- 4-5 linguri frisca lichida
- 2 plicuri gelatina

Pentru ornat ai nevoie:

- visine
- 2 plicuri tort jeleu rosu

Mod de preparare pentru prajitura marmota:


             Dai biscuiti prin masina de tocat, apoi amesteci cu untul topit, crema de ciocolata si esenta de rom pana se formeaza o pasta omogena. Intinzi compozitia intr-o tava medie in strat uniform o presezi bine cu mana si o dai la frigider
            Pentru  crema, mixezi frisca cu branza proaspata cu  smantana, adaugi zaharul, esenta si la final geletina inmuiata in apa rece si topita pe baie de aburi, dar fara sa fiarba, turnata in fir subtire. Deasupra blatului de biscuiti asezi visinile scurse, apoi intinzi crema de branza. Pui deasupra visine din loc in loc, torni jeleul preparat conform indicatiilor de pe ambalaj si dai prajitura la frigider pentru cel putin doua ore.  










Recomandari:
 
Reteta  Jeleu de lamaie 
Reteta  Rulada de post economica
Reteta  Prajitura cu biscuiti si mere 
Reteta  Fursecuri cu ciocolata 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu