Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 februarie 2013

Tort "2 iepurasi"

Ingrediente necesare pentru tort"2 iepurasi":


Pentru blat ai nevoie:

- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- coaja de lamaie
- 1/2 plic praf de copt
- sare

Pentru crema ai nevoie:

- 500 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata topita

Pentru sirop ai nevoie:

- 3 linguri zahar
- zeama de la o lamaie
- 1 sticluta esenta rom sau vanilie


Mod de preparare pentru tort"2 iepurasi":



           Separi ouale, bati albusurile spuma cu sare, adaugi zaharul treptat, batand continuu, pana ce spuma devine consistenta. Separat, bati galbenusurile cu coaja de lamaie, adaugi albusurile, apoi, in ploaie, adaugi faina si praful de copt, amestecand usor. Compozitia o rastorni in tava de copt tapetata cu hartie unsa cu ulei si dai la cuptor la foc mediu, pana ce creste si se rumeneste frumos (circa 20 minute). Rece, decupezi doua forme de iepuras si o tai pe orizontala in 3 bucati. Faci un sirop din 300 ml apa, 3 linguri zahar, zeama de la o lamaie, o sticluta esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta. Fiecare bucata de blat o asezi pe platou, insiropezi si ungi cu ciocolata topita, amestecata cu frisca. Decorezi cu drajeuri-perla, ornamente colorate, frisca.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu