Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 10 februarie 2013

Tort cu struguri si capsuni

Ingrediente necesare pentru tort cu struguri si capsuni:


Pentru blat iti trebuie:

- 10 oua
- 10 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura margarina
- hartie de copt

Pentru umplutura si decor iti trebuie:

- 400 g crema de ciocolata cu arahide
- 375 g margarina
- 1 fiola esenta de vanilie, rom
- 1 plic praf budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 300 g struguri fara samburi
- 300 g capsuni
- 200 ml frisca lichida
- 200 g ciocolata de menaj alba sau neagra

Pentru sirop iti trebuie:

- 200 ml apa
- 6 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 fiola esenta de vanilie

Pentru blat procedezi asa:


         Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu zaharul. Adaugi treptat galbenusurile frecate cu zaharul vanilat si faina in ploaie si amesteci usor, de jos in sus. Ungi o cratita de 3 kg cu margarina si o tapetezi cu hartie de copt. Coci blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 20-25 de minute.

Pentru umplutura procedezi asa:

          Freci spuma 250 g margarina inmuiata la temperatura camerei cu crema de ciocolata si esenta de rom. Pentru crema alba, prepari budinca de vanilie. Freci margarina ramasa cu esenta de vanilie si incorporezi budinca racita, lingura cu lingura.

Siropul il pregatesti asa:

         Fierbi zaharul cu apa si zahar vanilat, iar la sfarsit pui esenta de vanilie

Asamblarea tortului:

         Tai blatul racit in 3 foi orizontale, pe care le insiropezi separat. Intinzi 3/4 din crema maro pe unul dintre blaturi, iar deasupra pui strugurii. Suprapui al doilea blat, il ungi cu crema alba, asezi capsunile taiate pe lungime si acoperi cu al treilea blat. Imbraci tortul cu crema ramasa. Il decorezi cu frisca batuta si cu figurine realizate din ciocolata de menaj topita la bain-marie.












Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu