Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 6 februarie 2013

Tort diplomat 1

Ingrediente folosite pentru tort diplomat:


- 8 galbenusuri
- 1 si 1/2 cana zahar
- 1 si 1/2 cana lapte
- 2 cani lapte
- 2 linguri faina + 1/2 cana lapte
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 3 pachetele de gelatina alba
- 200 g piscoturi
- 1 si 1/2 frisca
- 4 pachetele intaritor de frisca


Mod de preparare pentru tort diplomat:



        Amesteci galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie si 1 1/2 cana lapte. Pui crema pe baie de aburi, cand incepe sa fiarba adaugi faina care a fost amestecata cu laptele si strecurata. Amesteci in continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa compozitia, dupa care o pui la racit. Cand prima compozitie este calduta, adaugi gelatina si amesteci dupa care adaugi 1 kg frisca batuta, apoi totul se amesteca pana se omogenizeaza. Pui compozitia intr-o tava tapetata cu staniol. Deasupra asezi piscoturile pe care le-ai inmuiat putin in suc sau lapte. Lasi compozitia in frigider pana a doua zi. Dupa aceea tortul se rastoarna pe o tava, se ia folia de staniol si se orneaza cu restul de frisca, diferite modele.












Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu