Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 8 februarie 2013

Tort fin de portocale

Ingrediente folosite pentru tort fin de portocale:


Pentru blat iti trebuie:

- 4 oua
- 160 g zahar
- zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 180 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingura margarina pentru forma

Pentru crema iti trebuie:

- 4 galbenusuri
- coaja rasa de la 1 portocala
- 125 g zahar
- 2 plicuri gelatina
- 300 ml frisca lichida
- fructe: portocale, kiwi, piersici, visine

Pentru blat procedezi astfel:

           Bati spuma galbenusurile cu 4 linguri de apa calda. Adaugi treptat zaharul, zeama si coaja de lamaie si amesteci bine, pana cand compozitia devine cremoasa. Bati spuma albusurile cu sarea si incorporezi galbenusurile. Adaugi faina in ploaie si praful de copt. Torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt si o coci in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute. Tai blatul  dupa ce sa racit in doua foi orizontale.

Pentru crema procedezi astfel:

            Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Amesteci pe baie de aburi galbenusurile, zaharul si coaja de portocala pana capata consistenta. Adaugi gelatina dizolvata la bain-marie, omogenizezi si dai crema la rece. Bati frisca si o incorporezi in crema racita.Tapetezi o cratita cu folie de plastic. Decorezi interiorul cratitei cu felii de fructe. Torni deasupra jumatate din crema, asezi o foaie de blat, crema ramasa si din nou o foaie de blat. Dai la frigider si rastorni tortul a doua zi.














Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu