Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 14 februarie 2013

Trio mousse de ciocolata

Ingrediente necesare pentru trio mousse de ciocolata:


Pentru mousse-ul de ciocolata neagra:

- 180 g ciocolata neagra
- 20 ml lapte integral
- 100 ml frisca lichida
- 20 g unt
- 3 oua
- 15 g zahar pudra

Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:

- 30 g unt
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 200 g ciocolata cu lapte

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

- 380 g frisca lichida
- 120 g ciocolata alba


Mod de preparare pentru trio mousse de ciocolata:



          Tai ciocolata marunt, apoi o pui intr-un vas. Incalzesti laptele si frisca lichida pana aproape de fierbere si torni compozitia peste ciocolata. Amesteci rapid 1-2 minute pana cand temperatura compozitiei ajunge aproape de 40 g Celsius. Incorporezi untul taiat bucatele mici in compozitia de ciocolata. Bati spuma tare albusurile cu zaharul, iar inainte cu cateva secunde sa termini de batut albusurile, pui treptat galbenusurile. Incorporezi o mica parte din spuma de albusuri in compozitia cu ciocolata, apoi pui toata compozitia peste spuma de albusuri si amesteci usor. Pui mousse-ul in forme si il dai la frigider pentru cel putin patru ore.
          Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte, pui untul la inmuiat ( nu trebuie topit) si bati spuma albusurile cu un praf de sare. Tai ciocolata marunt, o pui la topit la bain-marie, dupa care o dai deoparte. Pui untul, galbenusurile si amesteci pana cand compozitia devine omogena. Incorporezi usor albusurile in compozitia cu ciocolata, amestecand cu grija. Pui mousse-ul in forme, apoi il dai la frigider pentru cel putin trei ore.
           Pentru mousse-ul de ciocolata alba, bati spuma 330 ml de frisca. Tai ciocolata alba marunt, apoi o pui la topit la bain-marie. Aduci la punctul de fierbere 50 ml de frisca lichida, o torni peste ciocolata topita si amesteci. Lasi sa se racoreasca compozitia si incorporezi frisca batuta, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Pui in forme si le dai la frigider pentru cel putin trei ore.










Recomandari:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu