Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 25 martie 2013

Budinca de gris cu lapte, stafide si rahat

Ingrediente necesare pentru budinca de gris cu lapte, stafide si rahat:


- 1 l lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 g gris
- 120 g zahar
- 5 oua
- 50 g stafide
- 100 g rahat
- coaja rasa de lamaie
- sirop de fructe
- sare


Budinca de gris cu lapte, stafide si rahat se prepara astfel:



              Lasi stafidele la inmuiat in apa rece. Pui la fiert laptele cu un praf de sare si vanilia si cand clocoteste adaugi grisul in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Cand este aproape fiert pui zaharul si continui fierberea. Dupa ce a fiert si s-a racorit, adaugi in gris, pe rand, galbenusurile, stafidele inmuiate, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de lamaie. La final pui albusurile batute spuma, torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si o coci la foc potrivit aproximativ 1 ora. Lasi budinca sa se raceasca apoi o rastorni pe o farfurie si o stropesti cu siropul de fructe. 














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu