Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 1 martie 2013

Mini diplomat pentru Craciun

Ingrediente necesare pentru mini diplomat pentru Craciun:


- 1 l lapte
- 3-4 oua
- 500 g zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- 1 l frisca lichida
- 200 g smantana
- 3 pliculete gelatina alba
- 1 pachet stafide
- 3 banane
- 2-3 portocale
- 1 kiwi
- 1 cutie de ananas bucatele
- 1 cubulet de ciocolata


Mod de preparare pentru mini diplomat pentru Craciun:



            Pui laptele pe foc cu zaharul, ouale, zaharul vanilat si amesteci continuu. Separat, intr-o ceasca de cafea, dizolvi pliculetele de gelatina cu putina apa si le lasi sa se inchege putin. Cand compozitia de pe foc incepe sa clocoteasca, adaugi si gelatina si mai fierbi 5 minute, apoi dai compozitia la rece. Intr-un castron mai mare, pui 1/2 din cutia de frisca si o mixezi. Cand compozitia de pe foc s-a racit, adaugi frisca batuta si amesteci incet intr-o singura directie. Tai bananele cubulete si le pui in compozitie, pui si stafidele si ananasul scurs de zeama si le amesteci usor. Iei 2 tavi de chec sau de cozonac, le tapetezi cu folie sau cu celofan si torni compozitia in ele dupa care o dai la rece. Cat sta la rece, pui intr-un castron si cealalta jumatate de frisca , peste care torni smantana si mixezi. Cand cele doua torturi s-au inchegat, le scoti din frigider si le intorci invers, adica le rastorni din tava pe 2 platouri sau pe 2 cartoane de prajituri si le imbraci in frisca. Faci diverse modele si le decorezi cu felii de portocale, felii de kiwi, iar deasupra razi ciocolata.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu