Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 6 martie 2013

Salata de praz marinat cu maioneza de telina

Ingrediente necesare pentru salata de praz marinat cu maioneza de telina:


- 6-7 fire de praz
- 1/2 ceasca ulei
- 1/2 ceasca otet diluat cu apa
- sare
- piper

Pentru maioneza de telina iti trebuie:

- 1 capatana telina
- 1 ceasca ulei
- 2 lingurite mustar
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare

Salata de praz marinat cu maioneza de telina se prepara asa:


        Iei numai partea alba de la praz, il tai in bucati de 6-7 cm lungime si il fierbi in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Il scurgi si il pui apoi intr-un castron impreuna cu uleiul, otetul, sare si piper si il tii la marinat 3 ore.

Intre timp pregatesti maioneza de telina asa:

            Cureti telina si o fierbi bine in apa cu sare. O lasi sa se raceasca si sa se scurga si apoi o pasezi intr-un castron. Cu o lingura de lemn sau cu mixerul, o amesteci cu uleiul, mustarul si zeama de lamaie. Scoti prazul din marinata, il scurgi bine si il asezi intr-o salatiera. Il acoperi cu maioneza si il servesti rece.














Recomandari:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu