Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 14 aprilie 2013

Cozonac cu nuca si cacao




Ingrediente necesare pentru cozonac cu nuca si cacao:









Pentru aluat iti trebuie:


- 1 kg faina
- 1/2 lapte
- 5 oua
- drojdie
- zahar
- ulei
- 1/2 margarina
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 sticluta rom
- 1 lingurita sare

Pentru umplutura iti trebuie:

- 500 g nuca macinata
- 3 albusuri
- 4 linguri zahar pudra
- 1 esenta rom




Mod de preparare pentru cozonac cu nuca si cacao:



    Cerni faina de 2 ori intr-un castron. Drojdia o amesteci intr-un castronel cu o mana de zahar. Fierbi 1/2 din cantitatea de zahar cu 1 cana lapte si coaja rasa de lamaie, portocala pana se topeste zaharul. Separat incalzesti 1 canita de lapte la temperatura degetului si adaugi drojdia frecata cu zaharul, peste care adaugi faina pana obtii o compozitie ca o smantana groasa pe care o lasi la crescut pana isi dubleaza volumul. Bati albusurile cu restul de zahar, apoi adaugi galbenusurile. Amesteci apoi ouale batute cu siropul cu zahar si lapte si il torni peste faina in lighean, apoi torni drojdia crescuta si framanti, punand in continuu laptele ramas caldut pana se incorporeaza toata faina din lighean. Framanti bine aluatul, pana se deslipeste de pe maini, apoi adaugi margarina topita, framanti din nou pana se incorporeaza, apoi torni uleiul caldut. Amesteci bine pana aluatul face basici. Aluatul trebuie sa fie maleabil si sa se intinda in maini ca foaia de placinta. Il bati bine cu palmele, apoi il rasucesti si il lasi la crescut pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatesti umplutura: Dai nuca prin masina, o amesteci cu zahar dupa gust, cacao, laptele caldut, rom si albusurile batute spuma. Dupa ce a crescut imparti aluatul in patru bucati. Intinzi prima bucata cu sucitorul, apoi pui o parte din umplutura pe toata suprafata, si rulezi. Procedezi la fel cu a 2-a bucata, apoi le rasucesti. Procedezi la fel si cu celelalte doua bucati de aluat. Ungi tavile bine cu ulei si pui si hartie de copt dupa care asezi cozonacii. Ii lasi la crescut pana se umplu tavile, apoi ii dai la cuptor 30-35 de minute la foc mic, dupa care lasi focul potrivit. Dupa ce se rumenesc frumos, ungi cozonacii cu ou batut si ii mai lasi 5 minute la cuptor. Cand sunt gata ii pudrezi cu zahar pudra.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu