Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

miercuri, 3 aprilie 2013

Rulada de napolitane cu crema caramel

Ingredinte necesare pentru rulada de napolitane cu crema caramel:



- 3 foi de napolitane
- 200 g alune prajite si macinate
- 300 g zahar
- 4 linguri faina
- 1 cana apa (250ml)
- 1/2 pachet margarina
- 100 g ciocolata menaj
- 1 plic zahar vanilat


Mod de preparare pentru rulada de napolitane cu crema de caramel:




            Caramelizezi zaharul, adaugi apa si lasi la fiert pana se topeste zaharul. Freci faina cu apa pana obtii o pasta. Ai grija sa nu ramana cocoloase. Cand s-a topit zaharul adaugi in siropul caramel faina desfacuta si fierbi pana se ingroasa amestecand ca sa nu se prinda de cratita. Lasi putin la racit si cat este calduta compozitia de caramel, pui margarina si amesteci pana se topeste aceasta din urma. Adaugi alunele si lasi crema la racit in frigider. Insiropezi foile de napolitane cu un sirop facut din zahar vanilat si apa. Asezi o foaie de napolitana pe o folie de celofan, intinzi o treime din crema, rulezi si dai la rece 2-3 ore. Procedezi la fel si cu celelalte 2 foi si cu crema ramasa. Scoti apoi ruladale din foii, topesti ciocolata de menaj si le decorezi.




Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu