Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 2 septembrie 2013

Dovlecei in sare

Ingrediente necesare pentru dovlecei in sare:


Pentru un borcan de 5 kg:

- 5 kg dovlecei
- 500 g sare fina
- 2 legaturi de marar


Dovlecei in sare se prepara astfel:


            Se aleg dovlecei tineri, in floare, se spala si se taie pe lungime, in jumatati, apoi se indeparteaza semintele si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pun in borcan, presarati cu sare. Mararul, curatat, spalat si taiat ceva mai mare, se presara printre dovlecei. Se leaga borcanul si se tine la racoare. Cand vor trebui folositi, dovleceii conservati se vor lasa o zi la desarat in apa rece.












Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu