Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 3 septembrie 2013

Muraturi asortate

Ingrediente necesare pentru muraturi asortate:


Pentru un borcan de 5 kg:

- 1 kg conopida
- 1 kg ardei gras
- 1 kg castraveti
- 1 kg gogosari
- 500 g morcovi
- 500 g arpagic
- 500 g gogonele
- 500 ml otet
- 3 linguri de sare
- o capatana de usturoi
- piper boabe
- foi de dafin
- ienibahar


Mod de preparare pentru muraturi asortate:


         Se spala bine toate legumele. Ardeii grasi si gogosarii se curata de cotoare si de seminte, apoi se taie in fasii. Morcovii si castravetii se curata, apoi se taie in rondele, ca si gogonelele. Conopida se curata si se desface in buchetele. Se amesteca toate legumele, la care se adauga arpagicul si cateii de usturoi, curatati, dar lasati intregi, intr-un lighean de plastic, apoi se pun in borcan, astfel incat sa fie cat mai raspandite. Otetul se pune la fiert cu un litru jumatate de apa, adaugand sarea, boabe de piper si de ienibahar, precum si cateva foi de dafin, apoi, dupa ce clocoteste cateva minute, se toarna peste muraturi.











Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu