Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 5 septembrie 2013

Varza murata tocata

Ingrediente necesare pentru varza murata tocata:

Pentru un borcan de 5 kg:

- 8 kg varza
- 5 linguri sare grunjoasa
- o legatura de morcovi
- piper boabe
- foi de dafin

Mod de preparare pentru varza murata tocata:


          Se curata verzele vestede, apoi se taie fideluta si se freaca bine cu sarea grunjoasa. Se lasa cateva ore, apoi se adauga morcovii, curatati si rasi pe razatoarea mare, cateva boabe de piper si foi de dafin. Se amesteca, apoi se umple borcanul cu varza, presandu-se cu putere. Pe masura ce se lasa varza, se completeaza, procedand la fel pana intra toata. Se acopera cu o bucata de etamina, iar peste aceasta se aseaza o scandura. Deasupra se pune o greutate, care sa preseze varza astfel incat sa-si lase zeama.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu