Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 24 octombrie 2013

Sos brun

Ingrediente necesare pentru sos brun:


- 1 kg oase de porc sau vita
- o ceapa
- un morcov
- o telina
- un pastarnac
- 2 linguri faina
- 4 linguri ulei
- o lingura de bulion
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin


Mod de preparare pentru sos brun:



   Se spala bine oasele si se sparg, indepartand aschiile, apoi se rumenesc la cuptor intr-o tava uscata. Dupa aceea, se pun la fiert pe foc mic intr-o oala cu doi litri de apa clocotita lasandu-se pana cand lichidul scade la jumatate din cantitatea initiala. Intre timp, ceapa si zarzavatul se curata, se spala, se toaca marunt si se calesc in ulei incins, apoi se presara faina si se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu supa strecurata. Se amesteca bine, pana se dizolva faina, apoi se adauga bulionul, usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si eventual cateva foi de dafin. Se spumeaza ori de cate ori este cazul si se lasa aproximativ o ora sa fiarba, apoi se strecoara.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu