Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Sos de macris

Ingrediente necesare pentru sos de macris:


- 400 g macris
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 4 linguri de smantana
- o lingura zahar
- o lingura de otet
- sare
- piper


Mod de preparare pentru sos de macris:



    Se caleste faina in unt, stingandu-se cu smantana atunci cand devine aurie. Se fierbe acest sos alb cam un sfert de ora pe foc moale, amestecand mereu, dupa care se adauga macrisul, spalat, oparit in apa clocotita si apoi tocat marunt. Se potriveste gustul cu sare, piper, zahar si otet, in proportiile dorite, continuand fierberea inca o jumatate de ora, timp in care se amesteca permanent. Se serveste cu rasol de vita sau de pasare.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu