Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Mamaliguta

Ingrediente necesare pentru mamaliguta:


- 400 g malai
- sare


Mod de preparare pentru mamaliguta:



   Intr-un vas cu un litru de apa rece, in care s-a adaugat o lingurita de sare, se toarna malaiul, in ploaie, amestecand energic cu lingura de lemn. Se lasa sa fiarba, amestecand in permanenta, pana cand incepe sa clocoteasca. Daca se doreste ca mamaliguta sa fie mai moale, se mai lasa doua trei minute, apoi se rastoarna intr-un castron sau pe o planseta de lemn. In cazul in care trebuie sa iasa mai tare, se mai adauga o mana sau doua de malai si se mai lasa sa fiarba cam cinci minute, sub amestecare permanenta. Se serveste la fripturi din carne de porc sau de oaie, la sarmalute sau tochituri.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu