Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

duminică, 3 noiembrie 2013

Piure de mazare

Ingrediente necesare pentru piure de mazare:


- 1 kg mazare pastai
- o jumatate de cana de lapte
- 2 linguri de unt
- o lingurita de zahar
- sare
- piper


Mod de preparare pentru piure de mazare:



    Mazarea se curata, se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare, pe foc puternic. Cand bobul s-a inmuiat suficient ca sa se sfarame intre degete, se scurge de apa si se da prin sita. Piureul obtinut se amesteca bine cu laptele, turnat putin cate putin, apoi cu untul. Se adauga sare, piper si zahar dupa preferinta. Mazarea proaspata poate fi inlocuita cu mazare uscata ( 400 g ), care se fierbe in apa cu zahar, sau cu mazare din conserva, gata fiarta, care trebuie scursa si clatita bine cu apa rece, ca sa se elimine conservantii.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu