Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 noiembrie 2013

Piure de urzici

Ingrediente necesare pentru piure de urzici:


- 500 g urzici
- 2 linguri de ulei
- o lingura de faina
- o capatana de usturoi
- sare


Mod de preparare pentru piure de urzici:



   Se oparesc urzicile, se curata, se spala cu apa rece, apoi se scurg si se mai fierb cinci minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare. Dupa ce se scot si se scurg, se freaca intr-un castron cu lingura de lemn, pana se maruntesc bine. Faina se caleste in uleiul incins, iar cand devine aurie se adauga urzicile maruntite si se lasa doua-trei minute, amestecand continuu cu lingura de lemn. Se stinge cu o cana de zeama de urzici, adaugand usturoiul pisat si sare, dupa preferinte. Se mai lasa cateva minute la fiert, apoi se ia de pe foc.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu