Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 noiembrie 2013

Sarmale cu orez si stafide

Ingrediente necesare pentru sarmale cu orez si stafide:


- o varza dulce
- o cana de orez
- 50 g stafide
- o ceapa
- 2 rosii
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- o legatura de marar
- sare
- piper


Mod de preparare pentru sarmale cu orez si stafide:



    O ceapa tocata se caleste in doua linguri de ulei, apoi se adauga orezul, lasandu-se cinci minute, dupa care se adauga o lingura de bulion, se amesteca si se stinge cu trei cani de apa fiarta. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine, apoi se da la cuptor, pana se fierbe orezul. Intre timp, se oparesc stafidele in apa clocotita, apoi se scot si se scurg bine intr-o strecuratoare. Cand e gata orezul, se amesteca intr-un castron cu stafidele si mararul tocat, adaugand sare si piper daca mai este cazul, apoi se omogenizeaza. Varza, curatata, se desface in foi, care se spala, una cate una, sub un jet de apa rece, apoi se oparesc si se scurg. Se aleg foile mai fragede, dar suficient de mari, apoi se modeleaza sarmalele cu umplutura de orez si stafide. Restul de foi se taie fideluta si se caleste, impreuna cu cealalta ceapa tocata, in uleiul ramas. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga restul de bulion, dizolvat in putina apa, se lasa vreo cinci minute sa fiarba, apoi se ia de pe foc. Intr-o cratita, se asterne pe fund un strat de varza tocata, apoi se aranjeaza sarmalele, iar peste ele se toarna sosul, cu tot cu varza ramasa. Deasupra se pun felii de rosii, apoi se mai toarna apa, daca trebuie, cat sa ajunga la nivelul sarmalelor. Se da la cuptor, la foc mic, lasandu-se pana se fierb bine.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu