Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

vineri, 20 decembrie 2013

Toba

Ingrediente necesare pentru toba:


- 1  kg carne de porc ( cap, picioare, ficat, inima, rinichi, limba )
- 250 g sorici proaspat
- un stomac de porc
- o capatana de usturoi
- sare
- piper macinat
- piper boabe
- foi de dafin
- ienibahar
- coriandru
- nucsoara


Mod de preparare pentru toba:



              Capul, cu tot cu urechi, se parleste bine, ca si picioarele si soriciul. Se razuie cu grija tot parul de pe ele, apoi se clatesc cu apa rece, se oparesc cu apa clocotita si se spala din nou, pana dispare mirosul de parlit. Se fierbe din nou, in apa clocotita cu sare, se spumeaza, apoi se adauga cateva boabe de piper si cateva foi de dafin si se lasa focul mai mic. Se continua fierberea pana ce carnea se desprinde de pe oase, iar soriciul se inmoaie. De asemenea, zeama trebuie sa se ingroase, capatand un aspect cleios. Carnea si soriciul se scot si se taie in bucatele, iar zeama se strecoara si se lasa la cald. Intre timp, se fierb organele, in apa rece cu sare. Ficatul si limba sunt gata primele, apoi inima si rinichii. Limba se curata cat e calda. Se taie toate acestea in bucatele marunte si se amesteca apoi cu carnea de la cap si picioare si cu soriciul, se adauga condimentele, dupa preferinte, se toarna zeama, se amesteca si se umple stomacul de porc ( care mai intai a fost curatat si spalat cu grija, apoi frecat cu sare si tinut o jumatate de ora in apa rece cu otet ) cu compozitia respectiva. Se leaga stomacul la gura si se pune sa fiarba la foc moale, in zeama in care au fiert organele. Se lasa timp de aproximativ doua ore, timp in care se inteapa din cand in cand cu varful unui ac, ca sa nu plezneasca. Dupa aceea, se ia de pe foc si se lasa pana se raceste, in aceeasi zeama. Cand s-a racit, se scoate toba si se asaza pe un fund de lemn, iar deasupra se pune un alt fund, apasat de o greutate ceva mai mare. Se serveste rece, taiata in felii, cu mustar sau cu hrean.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu