Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 17 martie 2014

Legume cu sos de usturoi

Ingrediente necesare pentru legume cu sos de usturoi:


- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 3 rosii
- sare
- ulei

Pentru sos de usturoi ai nevoie:

- 6-7 catei de usturoi
- 1 lingurita cu otet
- 100 ml ulei de masline
- sare
- patrunjel

Mod de preparare pentru legume cu sos de usturoi:



            Speli rosiile, dovlecelul si vanata. Stergi legumele cu un servet absorbant si le tai in felii potrivit de groase. Pui sare pe feliile de vinete si lasa-le cateva minute. Ungi cu ulei un vas termorezistent si asezi alternativ, felii de vanata, dovlecel si rosii. Dai la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute. Intre timp, zdrobesti usturoiul si il freci cu sare si otet. Torni treptat uleiul, ca la maioneza si amesteci energic pana ce obtii o pasta cremoasa de usturoi. La final, adaugi patrunjelul tocat fin. Servesti legumele cu sosul de usturoi.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu